App

Help klanten besparen en verhoog tevredenheid

Geef klanten of bewoners energie-inzicht via een gebruiksvriendelijke energieverbruiksmanager. Onze app EnergyFlip (voorheen Huisbaasje) werd ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en is via www.energyflip.com te koop voor particulieren. Voor zakelijke klanten bieden we EnergyFlip aan als onderdeel van EnergyGrip. Er zijn twee opties mogelijk: de EnergyFlip app of een whitelabel versie. De whitelabel versie wordt geleverd in de look&feel van uw organisatie. Qua features zijn de whitelabel app en de EnergyFlip app nagenoeg gelijk, alleen is er bij whitelabeling de mogelijkheid om een ‘zesde tegel’ toe te voegen met bedrijfsspecifieke wensen.

Features

Realtime verbruik · Historisch verbruik · Teruglevering zonnepanelen · Rustverbruikmonitor · Voorspelling jaarnota 

De realtime energie app wordt gevoed met verbruiksdata uit de meterkast. De b2c gateway kan door gebruikers zelf geïnstalleerd worden. Via een p1 kabel kan de slimme meter verbonden worden met de gateway. Voor gebruikers met een analoge meter bieden we de gateway in combinatie met de Aurum sensoren. De app detecteert automatisch of mensen zelf stroom opwekken met zonnepanelen. In dat geval wordt teruglevering realtime weergegeven. Optioneel kan in combinatie met een kWh meter de bruto productie van de panelen weergegeven worden, zoals hiernaast te zien.

Whitelabel

Een whitelabel app biedt een consistente merkervaring voor de klanten van uw organisatie. Niet alleen de app wordt de stijl van de organisatie doorgevoerd, maar door de gehele communicatieketen.

PACKAGING
De EnergyFlip doos heeft een extra sleeve. Deze wordt in de stijl van de organisatie vormgegeven. Op de binnenste box staan de (verplichte) details en instructies geprint.

APP
Wij verwerken uw logo’s en iconen in de app. De naam EnergyFlip niet meer zichtbaar.

SUPPORT MAILS
‘Wachtwoord vergeten’ en andere support mails worden verzonden vanuit onze back-end, maar met de uitstraling van de organisatie.

APP DISTRIBUTIE
De app wordt gereleased in de appstores onder uw bedrijfsnaam.

Ook mogelijk via P4 data (zonder hardware)

Aurum Europe is gecertificeerd Onafhankelijk Diensten Aanbieder (ODA) bij EDSN Nederland. Bewoners kunnen met een druk op de knop toestemming geven om de slimme meterdata digitaal uit te lezen via de P4 verbinding met de netbeheerder. De (whitelabel) app kan gevoed worden met realtime gateway data via de P1 poort of met clouddata via de P4 poort. Het voordeel is dat er geen hardware geïnstalleerd hoeft te worden. Daardoor zijn de kosten lager. Een nadeel is dat P4 data met een vertraging van 24 uur beschikbaar is. In de app kunnen bewoners geen realtime verbruik zien, maar wel historisch verbruik, rustverbruik, voorspelling van de jaarnota en de andere functies van de realtime app.

Kijk ook bij de cases 'Welkom Energie' en 'Energieloket Enschede' voor meer over whitelabel opties