Whitelabel app Welkom Energie

Welkom Energie van ondernemer Jaap Bakker heeft een groot bereik en breidt zijn diensten uit met een energieverbruiksmanager onder de naam Welkom Thuis. Welkom Thuis is door Aurum geleverd. De gateway die bij de meter geïnstalleerd wordt en de app zijn volledig gestyled naar de branding van Welkom Energie. Welkom Thuis is beschikbaar voor klanten maar ook voor niet-klanten: de app werkt namelijk onafhankelijk van de energieleverancier. Het energiebedrijf maakt gebruik van EnergyGrip met de pijlers ‘gateway’ en ‘app’.

De whitelabel oplossing van EnergyGrip was voor Welkom Energie een uitkomst. Een eigen app bouwen, testen en releasen zou een aanzienlijk langer traject zijn dan een whitelabel, bewezen oplossing. Voor de klant is de merkbeleving naadloos: geen moment verlaat de klant de bekende omgeving van Welkom.

Een ander voordeel voor Welkom is dat Aurum de tweedelijns servicedesk. Vragen over het product en ondersteunende service aan appgebruikers worden door onze servicedesk geleverd.

Bekijk hier de Welkom Thuis app www.welkom-energie.nl/welkomthuis

Stichting Pioneering zette met behulp van de RRE-subsidie een omvangrijk besparingsproject op in Enschede. Er werd gezocht naar een energieverbruiksmanager die bewoners zou helpen om inzicht te krijgen in energieverbruik met als doel besparingen te realiseren. De organisatie koos voor een combinatie van de eerste en vierde pijler van EnergyGrip, de gateway en de app.

Energieloket Enschede is een coalitie van o.a. Stichting Pioneering en de gemeente Enschede. Het doel is om bewoners, zowel huizenbezitters als huurders, in staat te stellen zelf af te rekenen met energieverspilling. Iedere inwoner van de gemeente kan gratis producten afhalen die bijdragen aan energiebesparing.

Via een slim puntensysteem kunnen inwoners een keuze maken in de online Bespaarshop.

Combinatie van Huisbaasje sets en Verbruiksmonitors

Alle energie-inzicht producten in de bespaarshop worden door Aurum geleverd: De Verbruiksmonitor en de Verbruiksmonitor Lite. In 2019 zijn we gestart met de uitgifte van 200 Huisbaasjes (inmiddels genaamd EnergyFlip) aan energiecoaches en bewoners. Aan de hand van realtime energiedata kon de projectgroep bepalen welke maatregelen en producten de meeste besparing opleverden.

Na een succesvolle pilot besloot Energieloket tot het inkopen van de gehele meetketen  – maar dan in eigen stijl. De app, de sleeve van de verpakking en de servicedesk worden krijgen de look&feel van de zakelijke klant. In samenwerking met Energieloket Enschede is een custom versie van de Huisbaasje/EnergyFlip app ontwikkeld. De whitelabel dienst kreeg van Energieloket Enschede de naam ‘Verbruiksmonitor’.

Het pakket bestaat uit de Aurum gateway, een stroomkabel en een P1 kabel. Zo kunnen bewoners zelf thuis de Verbruiksmonitor aansluiten. Wij hebben de Verbruiksmonitor app gepubliceerd in de appstores onder de naam van Energieloket. Zo is voor de gebruiker de gehele merkbeleving consistent. Het voordeel voor Energieloket Enschede is dat ze niet zelf een app hoefden te ontwikkelen maar een bewezen product off the shelve konden inzetten. Ook konden we onze kennis delen als het gaat om energiedata en voorzien we de gebruikers van een eerstelijns helpdesk voor inhoudelijke en technische vragen.

Lite

Voor zakelijke klanten leveren wij de realtime app (met gateway voor in de meterkast) en sinds kort ook de Lite versie. Dit is dezelfde app maar dan vindt het inladen van de energiedata niet plaats in de meterkast maar via de netbeheerders. Aurum is geregistreerd ODA (Onafhankelijk Diensten Aanbieder). Met toestemming van de gebruiker kan slimme meter data uitgelezen worden via de netbeheerder. Deze gebruikers hebben geen hardware nodig waardoor de kosten lager zijn. Via een unieke code die de bewoner per mail of post ontvangt, kan een koppeling gemaakt worden waarna de energiedata van de woning zichtbaar wordt in de app.

Lees meer over de Verbruiksmonitor op de website van Energieloket Enschede.

RRE subsidie? Wij hebben al meerdere organisaties geholpen om grote lokale bespaarprojecten uit te voeren. Realtime energie feedback via onze app levert gemiddeld 10% besparing op. We helpen je graag.

Energie-inzicht corporatiewoningen

Voor woningcorporatie Eigen Haard meten wij gecombineerd stadswarmte, eigen verbruik en opwek van zonnepanelen.

De bewoners van Stadstuin Overtoom hebben realtime energie inzicht via de EnergyFlip energie app. Voor de bewoners is het verkrijgen van feedback over verbruik zelfs essentieel om tot een besparing te komen. Wij zorgen voor real-time inzicht in het verbruik van de stadswarmte, de opwek van de zonnepanelen en het verbruik (of teruglevering) van elektriciteit; Deze informatie maken we inzichtelijk voor de bewoners door middel van een energiedisplay in de woning en een gratis app.

CO2 rapportages

Woningcorporaties investeren fors in het verduurzamen van hun woonvoorraad. Voor de organisaties is het van belang om te kunnen aantonen dat de besparende maatregelen effect hebben, en dat er daadwerkelijk reductie is van de uitstoot van CO2. Met EnergyGrip kunnen zij aantonen welke CO2 besparing feitelijk gerealiseerd is.