Gateway

Met onze hardware oplossingen meet je alle soorten energysources zoals gas, elektra, zon, accu’s en warmtepompen op realtime basis

Aurum Universele NB-IoT Gateway

In onze visie is het belangrijk om separaat van de meter of systemen (onafhankelijk) te kunnen meten en data te communiceren. Aurum verzorgt deze gehele meetketen. Waar nodig zetten wij onze eigen hardware in om data te ontsluiten. Met deze oplossing meten wij alle type energy sources (gas, elektra, zon, warmte, accu, laadpaal, etc.) op real-time basis uit. Onze universele gateways zijn eenvoudig te installeren en de firmware kan op afstand geüpdate worden om voor een lange termijn kwalitatieve meetdata te ontvangen en end-to-end beheer te voeren. De gateways worden gebruikt zowel voor ons consumentenproduct EnergyFlip als onze zakelijke oplossing EnergyGrip.

De universele Narrowband IoT (NB-IoT) gateway kan aangesloten worden op verschillende sources in een woning of gebouw. De gateway is extreem laag in energieverbruik: zo’n 2 watt. De gateway heeft een vaste voedingskabel voor 230 VAC en een vaste aansluiting voor M-bus (maximum 4 M-bus meters op 1 gateway). Daarnaast heeft de gateway twee universele RJ-50 poorten die o.a. RS-485/Modbus ondersteunen. Met deze poorten kunnen bijvoorbeeld een kWh meter of een warmtemeter aangesloten worden. NB-IoT connectiviteit biedt zekerheid en veiligheid voor de transport van meetdata, maar het is ook mogelijk de gateway via het WiFi netwerk te verbinden. De gateway is gemakkelijk te installeren en is CE gecertificeerd.

Partner van Vodafone

Narrowband-IoT van Vodafone – Sterk bereik, laag energieverbruik

In eerste instantie ontwikkelt Aurum oplossingen voor energiemanagement die afhankelijk zijn van het wifi netwerk van de klant. Om nieuwe diensten te kunnen ontwikkelen en om de keten gesloten te kunnen houden, zoekt Aurum naar nieuwe connectiviteitsoplossingen. Narrowband-IoT van Vodafone blijkt de beste fit voor het vraagstuk, en de expertise van Vodafone wordt ingezet om dit verder uit te rollen. Sensoren in een meterkast zijn met Narrowband-IoT van Vodafone verbonden, en versturen met een bepaalde frequentie data richting de eindgebruiker. De sensoren die in de meterkast worden gehangen hebben een groot en sterk bereik en een laag energieverbruik, waardoor ze tot maar liefst 10 jaar meegaan. Bekijk hier het portret  dat Vodafone Zakelijk maakte over Aurum Europe en EnergyGrip.

Dashboard

Makes all energy sources visible

Connector

Connects to your own infrastructure

App

Presents energy insights to end customers