App

Presenteer de onafhankelijke energiedata aan je eindgebruiker via deze gebruiksvriendelijke interface

Help klanten besparen en verhoog tevredenheid

Geef klanten of bewoners energie-inzicht via een gebruiksvriendelijke energieverbruiksmanager. Onze app EnergyFlip  werd ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en is via EnergyFlip te koop voor particulieren. Voor zakelijke klanten bieden we EnergyFlip aan als onderdeel van EnergyGrip. Er zijn twee opties mogelijk: de EnergyFlip app of een whitelabel versie. De whitelabel versie wordt geleverd in de look&feel van uw organisatie. Qua features zijn de whitelabel app en de EnergyFlip app nagenoeg gelijk, alleen is er bij whitelabeling de mogelijkheid om een ‘zesde tegel’ toe te voegen met bedrijfsspecifieke wensen.

Features

Realtime verbruik · Historisch verbruik · Teruglevering zonnepanelen · Rustverbruikmonitor · Voorspelling jaarnota 

De realtime energie app wordt gevoed met verbruiksdata uit de meterkast. De b2c gateway kan door gebruikers zelf geïnstalleerd worden. Via een p1 kabel kan de slimme meter verbonden worden met de gateway. Voor gebruikers met een analoge meter bieden we de gateway in combinatie met de Aurum sensoren. De app detecteert automatisch of mensen zelf stroom opwekken met zonnepanelen. In dat geval wordt teruglevering realtime weergegeven. Optioneel kan in combinatie met een kWh meter de bruto productie van de panelen weergegeven worden, zoals hiernaast te zien.

Whitelabel

Het EnergyGrip dashboard en de app kunnen ook whitelabel geleverd worden. Dit biedt een uitkomst voor bijvoorbeeld energieleveranciers en coöperaties. Door gebruik te maken van de whitelabel opties kan een organisatie over een ‘eigen’ interface beschikken zonder torenhoge bedragen uit te geven aan proprietary software ontwikkeling. Bovendien plukt de organisatie de vruchten van een bewezen, veilige infrastructuur.  Wij leveren deze gehele meetketen whitelabel aan: de verpakking en de app worden geleverd in de stijl van uw merk. Zo heb je the best of both worlds: de betrouwbaarheid van een bewezen product en een consistente merk-ervaring voor eindklanten.

  • PACKAGING De EnergyFlip doos heeft een extra sleeve. Deze wordt in de stijl van de organisatie vormgegeven. Op de binnenste box staan de (verplichte) details en instructies geprint.
  • APP Wij verwerken uw logo’s en iconen in de app. De naam EnergyFlip niet meer zichtbaar.
  • SUPPORT MAILS ‘Wachtwoord vergeten’ en andere support mails worden verzonden vanuit onze back-end, maar met de uitstraling van de organisatie.
  • APP DISTRIBUTIE De app wordt gereleased in de appstores onder uw bedrijfsnaam.

Kijk voor meer info bij de cases ‘Energieloket Enschede’ en ‘Welkom Energie

Ook mogelijk via P4 data (zonder hardware)

Aurum Europe is gecertificeerd Onafhankelijk Diensten Aanbieder (ODA) bij EDSN Nederland. Bewoners kunnen met een druk op de knop toestemming geven om de slimme meterdata digitaal uit te lezen via de P4 verbinding met de netbeheerder. De (whitelabel) app kan gevoed worden met realtime gateway data via de P1 poort of met clouddata via de P4 poort. Het voordeel is dat er geen hardware geïnstalleerd hoeft te worden. Daardoor zijn de kosten lager. Een nadeel is dat P4 data met een vertraging van 24 uur beschikbaar is. In de app kunnen bewoners geen realtime verbruik zien, maar wel historisch verbruik, rustverbruik, voorspelling van de jaarnota en de andere functies van de realtime app.

Gateway

Connects all energy sources

Dashboard

Makes all energy sources visible

Connector

Connects to your own infrastructure