Blogs

De voordelen van zakelijk elektrisch rijden

De voordelen van zakelijk elektrisch rijden

June 5, 2023

In dit blogartikel zullen we de voordelen van elektrisch rijden, met name voor zakelijke bedrijven, belichten. Elektrisch rijden biedt namelijk niet alleen voordelen op het gebied van duurzaamheid, maar ook op financieel, operationeel en imago-gerelateerd vlak.

Lees meer
Stimulerende overheidssubsidie voor zonnepanelen: Een zonnige toekomst voor bedrijven

Stimulerende overheidssubsidie voor zonnepanelen: Een zonnige toekomst voor bedrijven

May 12, 2023

In dit blogartikel onderzoeken we de voordelen van overheidssubsidies voor zonnepanelen en hoe ze bedrijven kunnen helpen bij het realiseren van een duurzamere toekomst.

Lees meer
Circulair ondernemen

Circulair ondernemen

April 26, 2023

Circulair ondernemen is een term die steeds vaker gebruikt wordt in de zakelijke wereld. Het is een concept dat gericht is op het minimaliseren van afval en het maximaliseren van het hergebruik van materialen en grondstoffen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de economie. In dit blog bespreken we wat circulair ondernemen inhoudt en waarom het belangrijk is.

Lees meer
Wat is circulaire economie?

Wat is circulaire economie?

April 7, 2023

Wat is circulaire economie? En hoe kun je er als bedrijf op in spelen?

Lees meer
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

March 31, 2023

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt steeds belangrijker in onze samenleving. MVO houdt in dat bedrijven niet alleen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen winstgevendheid, maar ook voor de impact die ze hebben op de samenleving en het milieu. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat maatschappelijk verantwoord ondernemen precies inhoudt en waarom het belangrijk is.

Lees meer
wat is energie load balancing en hoe haal je er het meeste uit voor je onderneming

IoT & NB IoT

March 17, 2023

Internet of Things is een technologie die ervoor zorgt dat (elektrische) apparaten of systemen met het internet verbonden zijn en online gegevens kunnen uitwisselen zonder dat er interactie is tussen mens en computer. Maar wat kun je ermee? En waarom wordt het steeds belangrijker?

Lees meer
Energie audits

Energie-audit

March 8, 2023

Energie-audits zijn een belangrijk instrument om bedrijven te helpen hun energieverbruik te verminderen en kosten te besparen. Bedrijven worden steeds meer aangemoedigd om energie-efficiëntie en duurzaamheid te integreren in hun bedrijfsstrategieën, en energie-audits spelen hierbij een belangrijke rol. In deze blog gaan we dieper in op wat een energie-audit inhoudt, waarom het belangrijk is voor bedrijven en hoe het proces verloopt.

Lees meer
opslag duurzame energie

Energietransitie

February 24, 2023

Energietransitie omvat de verschuiving in de wereldwijde energiesector van fossiele energie naar hernieuwbare duurzame energiebronnen. De systemen voor energieproductie en -verbruik die gebaseerd zijn op fossiele brandstoffen zoals olie, aardgas en steenkool, zullen worden transformeren naar systemen voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Het hoofddoel is om de CO2-uitstoot te verminderen en de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Lees meer
De vele voordelen van een onafhankelijk energie data management systeem - Remote asset management

Remote asset management

February 15, 2023

Remote asset management is letterlijk vertaald: activabeheer op afstand. Het is het proces om je activa efficiënt te beheren en te controleren. Maar wat zijn de voordelen en waar wordt het toegepast? Lees het in deze blog.

Lees meer
Energiesources

Energiesources

February 1, 2023

Energiesources betekent letterlijk een bron die energie levert. Deze energiebronnen stromen via infrastructuren naar jouw bedrijf of woning. Energiesources kun je opdelen in traditionele energiebonnen en duurzame energiebronnen. Maar welke zijn dat allemaal en welke worden het meest gebruikt?

Lees meer