Blogs

wat is energie load balancing en hoe haal je er het meeste uit voor je onderneming

IoT & NB IoT

March 17, 2023

Internet of Things is een technologie die ervoor zorgt dat (elektrische) apparaten of systemen met het internet verbonden zijn en online gegevens kunnen uitwisselen zonder dat er interactie is tussen mens en computer. Maar wat kun je ermee? En waarom wordt het steeds belangrijker?

Lees meer
Energie audits

Energie-audit

March 8, 2023

Energie-audits zijn een belangrijk instrument om bedrijven te helpen hun energieverbruik te verminderen en kosten te besparen. Bedrijven worden steeds meer aangemoedigd om energie-efficiëntie en duurzaamheid te integreren in hun bedrijfsstrategieën, en energie-audits spelen hierbij een belangrijke rol. In deze blog gaan we dieper in op wat een energie-audit inhoudt, waarom het belangrijk is voor bedrijven en hoe het proces verloopt.

Lees meer
opslag duurzame energie

Energietransitie

February 24, 2023

Energietransitie omvat de verschuiving in de wereldwijde energiesector van fossiele energie naar hernieuwbare duurzame energiebronnen. De systemen voor energieproductie en -verbruik die gebaseerd zijn op fossiele brandstoffen zoals olie, aardgas en steenkool, zullen worden transformeren naar systemen voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Het hoofddoel is om de CO2-uitstoot te verminderen en de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Lees meer
De vele voordelen van een onafhankelijk energie data management systeem - Remote asset management

Remote asset management

February 15, 2023

Remote asset management is letterlijk vertaald: activabeheer op afstand. Het is het proces om je activa efficiënt te beheren en te controleren. Maar wat zijn de voordelen en waar wordt het toegepast? Lees het in deze blog.

Lees meer
Energiesources

Energiesources

February 1, 2023

Energiesources betekent letterlijk een bron die energie levert. Deze energiebronnen stromen via infrastructuren naar jouw bedrijf of woning. Energiesources kun je opdelen in traditionele energiebonnen en duurzame energiebronnen. Maar welke zijn dat allemaal en welke worden het meest gebruikt?

Lees meer
Stadswarmte meten

Stadswarmte meten

November 9, 2022

Met stadsverwarming kun je gebouwen verwarmen met warmte die ergens vrijkomt en normaal gesproken juist verloren gaat.

Lees meer
energygrip energiemonitoring dashboard

Energiedashboard

August 31, 2022

Een energie dashboard is een overzichtelijk, onafhankelijk en gedetailleerd real time inzicht in jouw energie data met alle verschillende energy sources in één dashboard. Energie dashboards kunnen worden gebruikt voor energiebronnen als elektriciteitsverbruik, gas, water, stadswarmte en opwek van zonnepanelen. Vaak worden de dashboards gebruikt door gebouwbeheerders of professionals in de energie- en watersector.

Lees meer
De vele voordelen van een onafhankelijk energie data management systeem - Remote asset management

Energie management systeem

August 22, 2022

Een energie management systeem is een geautomatiseerd systeem dat het energieverbruik van een bedrijf, volledig gebouw of huishouden monitort en analyseert. Daarnaast zorgt het ervoor dat het energieverbruik goed kan worden beheerd. Een energie management systeem helpt bedrijven bij het identificeren van mogelijkheden om energiebesparende maatregelen toe te passen en te verbeteren.

Lees meer
Wat zijn slimme en digitale meters?

Slimme en digitale meters

August 15, 2022

Een slimme meter is een digitale meter die zowel jou als de energieleverancier nauwkeurige en regelmatige updates geeft over hoeveel energie je verbruikt. Maar hoe werken deze meters en wat zijn de voordelen? Wij leggen het uit in deze blog.

Lees meer
Wat is energiemonitoring?

Energiemonitoring

August 8, 2022

Energiemonitoring is proces van het volgen, registreren en visualiseren van energieverbruik, of dit nu voor individueel bezit is of van een heel gebouw. Wat is het huidige energieverbruik en waar liggen er kansen om je energieverbruik en kosten te verlagen? Goede monitoring van het energieverbruik vormen de basis voor een goed energiemanagement.

Lees meer