Energieleverancier stadswarmte

Warmtemeters slim te maken en uitlezen

Use case: warmtemeters
Een Europese leverancier van stadswarmte had geen realtime meetinformatie beschikbaar van haar klanten. Hierdoor was de warmtevraag moeilijk voorspelbaar en kon facturatie niet accuraat worden uitgevoerd. Bovendien werd er geen inzicht gegeven aan de eindgebruiker waardoor de klanttevredenheid laag was. Door de inzet van EnergyGrip (Gateway, Dashboard, Connector en de App) komt realtime meetinformatie beschikbaar en worden bovengenoemde behoeftes ingevuld en businessprocessen verder geoptimaliseerd. De klanttevredenheid stijgt doordat bewoners inzicht hebben in eigen verbruik.

Inmiddels werken er meerdere warmtebedrijven met EnergyGrip. Een uitgebreide beschrijving van deze casussen volgt nog. Wel kun je meer lezen op de Aurum website over onze samenwerkingen met Stadsverwarming Purmerend en woningcorporatie Eigen Haard.

Narrowband IoT gateway

De in 2017 ontwikkelde M-Bus gateway kan veilig gegevens verzamelen, bufferen en verzenden vanaf meerdere aangesloten apparaten. Om betrouwbaar de gegevens te kunnen communiceren naar ons backend-systeem, zelfs vanuit moeilijk te bereiken locaties zoals kelders, maken we gebruik van de Narrowband-IoT-standaard. Narrowband-IoT is een ‘Low Power Wide Area Network’, een radiotechnologiestandaard die zeer goede dekking biedt, een zeer laag energieverbruik heeft en bovendien laag in kosten is.