Vraag en aanbod van energiestromen realtime in kaart gebracht

Grip op jouw data met onze 4 modulaire componenten op ons Aurum Framework

 

Gateway

Connect verschillende energy sources

De universele IoT-gateway sluit je aan verschillende energy sources. Naast analoge en slimme meters meet de gateway de opwek van zonnepanelen, stadswarmte- meters en autolaadpalen. De gateway werkt onafhankelijk van type meter, merk of leverancier – daarmee wordt vendor lock-in voorkomen.

EnergyGrip is hardware agnostic: heb je al digitaal meetapparatuur? Dan koppelen we daar graag mee.

Dashboard

Krijg alle energiedata inzichtelijk

Met ons dashboard krijg je overzichtelijke en gedetailleerde data uit jouw verschillende sources. Op basis van locatie of source worden analyses uitgevoerd, vergelijkingen gemaakt en afwijkingen gedetecteerd.

Daarnaast zijn externe data bronnen beschikbaar om meetinformatie verder te verrijken. Hierdoor kan EnergyGrip onafhankelijk van de energieleverancier, netbeheerder of het type meter de energiedata eenvoudig zichtbaar maken.

Connector

Vereenvoudig businessprocessen met onze API

EnergyGrip is hardware agnostisch. Dit betekent dat we via API’s devices van derde partijen uitlezen. Daarnaast deel je data op het dashboard via een automatische koppeling met bestaande tools of software. Zo vereenvoudig je business processen als impactrapportages en billing.

App

Presenteer data aan je eindgebruiker

Onze whitelabel App laat je energiedata terugkoppelen aan jouw eindklanten. De mobiele app biedt op een laagdrempelige manier eindgebruikers toegang tot de energiedata uit het EnergyGrip Dashboard. Op basis van deze onafhankelijke informatie kan de eindgebruiker de juiste keuzes maken om energieverspilling te voorkomen. De gebruiksvriendelijke interface is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond.

De energiemarkt is constant in ontwikkeling.

Dankzij de flexibiliteit en schaalbaarheid van het EnergyGrip platform sluit je eenvoudig verschillende soorten en volumes energysources aan.

Deze sources kun je combineren in het EnergyGrip dashboard

Kies voor onze gateway of sluit  je eigen meet-unit aan

Electriciteit

    • Opwek (zonnepanelen)
    • Teruglevering
    • Accu
    • Laadpaal
    • Warmtepomp

Gas
Water
Warmte

    • stadswarmte
    • geothermie

Het is mogelijk meerdere eenheden te meten per source. Bij het uitlezen van warmtemeters versturen onze gateways data over o.a. het volume dat door de warmtemeter loopt, de druk en de temperatuur.