Blogs

Stadswarmte meten

Stadswarmte meten

November 9, 2022

Met stadsverwarming kun je gebouwen verwarmen met warmte die ergens vrijkomt en normaal gesproken juist verloren gaat.

Lees meer
energygrip energiemonitoring dashboard

Energiedashboard

August 31, 2022

Een energie dashboard is een overzichtelijk, onafhankelijk en gedetailleerd real time inzicht in jouw energie data met alle verschillende energy sources in één dashboard. Energie dashboards kunnen worden gebruikt voor energiebronnen als elektriciteitsverbruik, gas, water, stadswarmte en opwek van zonnepanelen. Vaak worden de dashboards gebruikt door gebouwbeheerders of professionals in de energie- en watersector.

Lees meer
De vele voordelen van een onafhankelijk energie data management systeem - Remote asset management

Energie management systeem

August 22, 2022

Een energie management systeem is een geautomatiseerd systeem dat het energieverbruik van een bedrijf, volledig gebouw of huishouden monitort en analyseert. Daarnaast zorgt het ervoor dat het energieverbruik goed kan worden beheerd. Een energie management systeem helpt bedrijven bij het identificeren van mogelijkheden om energiebesparende maatregelen toe te passen en te verbeteren.

Lees meer
Wat zijn slimme en digitale meters?

Slimme en digitale meters

August 15, 2022

Een slimme meter is een digitale meter die zowel jou als de energieleverancier nauwkeurige en regelmatige updates geeft over hoeveel energie je verbruikt. Maar hoe werken deze meters en wat zijn de voordelen? Wij leggen het uit in deze blog.

Lees meer
Wat is energiemonitoring?

Energiemonitoring

August 8, 2022

Energiemonitoring is proces van het volgen, registreren en visualiseren van energieverbruik, of dit nu voor individueel bezit is of van een heel gebouw. Wat is het huidige energieverbruik en waar liggen er kansen om je energieverbruik en kosten te verlagen? Goede monitoring van het energieverbruik vormen de basis voor een goed energiemanagement.

Lees meer
Energiemanagement

Energiemanagement

August 4, 2022

Energiemanagement kan in grote lijnen worden gedefinieerd als proactief, georganiseerd en systematisch beheren van het energieverbruik in een gebouw of organisatie om te voldoen aan zowel ecologische als economische eisen. Bijna ieder bedrijf wendt zich wel tot energiemanagement als een middel om hun bedrijfskosten te verlagen. Specifieke eisen en praktijken verschillen per sector, maar uiteindelijk zijn er een aantal kernprincipes die gelden voor alle bedrijven. Wij leggen het in deze blog uit.

Lees meer
Energie Gateway

Energie gateway

July 27, 2022

Een energie gateway is een apparaat dat ervoor zorgt dat verschillende (onafhankelijke) systemen kunnen worden gemeten en dat de data direct kan worden verwerkt in een app of dashboard. Energie gateways zijn beschikbaar voor alle type energiebronnen. Denk hierbij aan gas, elektra, zonnewarmte, accu, laadpalen, etc.

Lees meer
Energie tussenmeter

(Energie) tussenmeter

July 21, 2022

Een energie tussenmeter is een apparaat waarmee de hoeveelheid energie van één specifieke verdieping, afdeling of installatie geregistreerd wordt. Hierdoor ontstaat er een concreet inzicht per gebruiker of installatie. De tussenmeter is een meetinstrument die na de hoofdmeter wordt geplaatst. Een hoofdmeter registreert het verbruik van het complete gebouw. Je kunt tussenmeters laten plaatsen voor elektra, gas, water en warmte. In dit artikel focussen wij ons op de tussenmeters voor energieverbruik.

Lees meer
MID

Measuring Instrument Directive

July 15, 2022

Measuring Instrument Directive (MID) is een Europese CE richtlijn voor meetinstrumenten. Deze richtlijn stelt veiligheidseisen vast voor apparaten en systemen met een meetfunctie en moeten voldoen aan deze eisen voordat ze op de markt mogen worden gebracht en/of in gebruik worden genomen.

Lees meer
Energie efficiëntie

Energie efficiëntie

July 8, 2022

Soms merken we dat er verwarring bestaat over wat energie-efficiëntie wel en niet is en wordt het ook wel eens vergeleken met energiebesparing. Echter is energie-efficiëntie geen energiebesparing. Energiebesparing gaat om het verminderen van een goed of dienst om energie te besparen. Bij energie-efficiëntie gaat het juist om de productiviteit van elke eenheid energie te maximaliseren.

Lees meer